Moder Maas Natuurgeneeskunde

kracht uit de natuur

Dit is een nieuwe pagina.

Gezondheid algemeen

Ik geloof ziekten ons iets te vertellen hebben.

Inmiddels zijn daar al de nodige boeken over geschreven door o.a. Christiane Beerlandt (De sleutel tot zelfbevrijding) en Louise L. Hay (Je kunt je leven helen). Er zijn steeds meer mensen die op zoek zijn naar de zin en onzin van ziek zijn.

Ik geloof dat “ziek zijn” een signaal van het lichaam is om tijd voor jezelf te nemen, je leven onder het vergrootglas te leggen, de automatische piloot op non-actief te zetten, en te kijken waar je dingen kunt bijstellen zodat je leven HEEL wordt.

In het westers denken wordt al heel lang (te lang) een onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest. Het oosters denken ziet dat anders, daar gaat men er vanuit dat, bij psychische schade, ook het lichaam schade lijdt, en andersom.

In jou lichaam ligt de bron van alle kennis over jezelf opgeslagen. We kennen allemaal het begrip lichaamstaal en de geleerden zijn het er over eens dat bijna 80% van de communicatie tussen mensen hierdoor bepaald wordt.

 

Ik wil je uitnodigen om “ziek zijn” eens door een andere bril te bekijken:

Hierbij neem ik een kind als voorbeeld. Een kind weet wat het nodig heeft, afhankelijk van leeftijd vraagt het om wat het nodig heeft, wordt het niet gehoord, begint het te jengelen. Wanneer ook dat niet helpt zal een gezond kind het op een brullen zetten dat je horen en zien vergaat.

Als je de behoeften van jouw lichaam lang genoeg negeert, dan begint het te brullen (lees ziek zijn).

Het luisteren naar ons eigen lichaam zijn we vaak verleerd. Daardoor ontstaan blokkades, om de energie weer vrij te laten stromen, is het nodig om bewust naar je lichaam te luisteren.

 

Hoe doe je dat?

De connectie tussen je lichaam en je geest kun je herstellen door Meditatie, en door Mindful (met aandacht) met je lichaam te communiceren. Natuurlijk kan ook energetische therapie zoals Reiki en Magnetiseren je hierbij helpen.

Kaart
E-mail
Info