Moder Maas Natuurgeneeskunde

kracht uit de natuur

Mijn Blog berichten

Moder Maas is mijn praktijk waar ik gepassioneerd mijn kennis, ervaring en energie in stop. Dit doe ik vanuit mijn ervaring dat natuurgeneeskunde voor sommigen een aanvulling of zelfs alternatief kan zijn. Deze overtuiging deel ik graag met eenieder die daar voor openstaat. Spreekt dit jou aan en wil je een afspraak maken dan waardeer ik dat erg. Maar ook als je je slechts komt oriënteren dan ben je van harte welkom. 

Blogbericht februari 2016

 De Chakra's

 

Chakra's zijn energie centra, die over ons hele lichaam (en daar buiten) verspreid zitten. Hun functie is energie opnemen en afgeven. Ze verbinden ons fysieke lichaam met ons energetisch lichaam (de Aura).

Elk chakra heeft zijn eigen kleur, bij het basischakra bijvoorbeeld hoort de kleur Rood.

Omdat chakra's heel gevoelig zijn, kan het makkelijk gebeuren dat de ene chakra verder geopend is als de ander. Voor korte tijd is dit geen probleem, maar op lange termijn kan dit je immuun systeem behoorlijk verstoren. je kunt het zien als een beekje of een rivier. Wanneer een beekje zich bij een rivier voegt maar de doorgang wordt versperd door het werk van bevers, kan het beekje niet anders dan overstromen.

Ditzelfde gebeurd als jouw energie niet door kan stromen, het loopt gewoon over.

Er zijn vele manieren om deze blokkades te verhelpen, een daarvan is door de inwerking van kleuren. Bij het basischakra is dit  de kleur rood. Tekorten in het basischakra kun je aanvullen door:

* naar een rood gekleurd vlak te kijken

* naar een rood gekleurde lamp te kijken

* door er een rode steen op te leggen, of deze bij je te dragen (let wel op met rood als je hoge bloeddruk hebt)!

*  je kunt zelf iets maken met de kleur rood, verven, schilderen, knutselen, enz.

* je kunt een sauna bezoeken waar je over een cabine kunt beschikken met gekleurd licht.

* je kunt "chanten" (steeds dezelfde klank voortbrengen) voor het basischakra is ditKaart
E-mail
Info