Moder Maas Natuurgeneeskunde

kracht uit de natuur

Voedingskundig advies - individuele behandeling

Wat is voedingskunde?

In het kort: weet wat je eet en wat je ongevraagd mee-ëet
We zijn allemaal anders toch hebben we enkele zaken met elkaar gemeen. Een daarvan is voeding, we moeten allemaal eten. Inmiddels weten we ook allemaal dat teveel geraffineerde suikers niet goed (lees ongezond) zijn voor ons. Nu gaat er niemand dood aan af en toe een beetje, maar er zit in ons moderne voedsel niet meer dat wat er vroeger inzat. Sterker nog zelfs de tomaten worden gekweekt op suikerwater dan zijn ze zoeter en worden beter verkocht.
Steeds vaker treden er ziekten op doordat we niet meer gezond eten. Even snel iets warm maken in de magnetron, of een pizza bestellen of een patatje eten is heel normaal. Voor een enkele keer is daar helemaal niets mis mee, zolang we de balans niet verstoren en zorgen dat we voldoende gezonde voeding eten.

Voor wie?

Voor mensen met een verstoorde spijsvertering, huiduitslag, last van vermoeidheid (onverklaarbaar), mensen met gal-, lever-, nierproblemen, bij slecht slapen, ochtend of avondhoofdpijnen, diabetes, reumapatiënten carapatiënten enz.  Teveel om hier op te sommen, eigenlijk gewoon voor iedereen die vat wil krijgen op wat hij eet.

Waarom voedingskunde

De juiste manier van eten kan veel klachten verminderen en of verhelpen. Ieder mens heeft een eigen stofwisseling en spijsvertering, hiervan kun je gebruik maken als je klachten hebt.
Je moet dan wel enige kennis hebben van wat goed voor je is en wat je beter kunt vermijden.


Bijvoorbeeld: rauwe kool (groene, witte of rode) als sap of sla, helpt  goed bij angina, spierpijn, ischias en reuma. Bloedarmoede verdwijnt wanneer je vaak kool eet net zoals  vermoeidheid, heesheid en stemverlies. Het helpt heel goed bij maag- en darm zweren en bij nierstenen.
Wees matig met kool als je last hebt van hoge bloeddruk.


Kool-sap is bijzonder energie-opwekkend en kan daarom beter vermengt worden met wortelsap.
Er zijn echter ook mensen die kool(sap) niet goed kunnen verdragen

Kaart
E-mail
Info