Moder Maas Natuurgeneeskunde

kracht uit de natuur

Fytotherapie/ kruidengeneeskunde

Wat is kruidengeneeskunde?

Kruidengeneeskunde, ookwel Fyto-therapie genoemd is “het gebruik van kruiden als geneesmiddel”.
Het is, een heel oud gebruik, dat al sinds het ontstaan van de mensheid, door deze wordt gebruikt. In eerste instantie als voedsel maar naarmate er meer kennis ontstond, later ook doelbewust om te genezen en gezond te blijven.

Tegenwoordig zijn de “geneeskruiden” vaak ook gesynthetiseerd, omdat dit veel minder tijd en grondstoffen in beslag neemt, bovendien zit op elk “medicijn” inmiddels een patent, hetgeen de patenthouder geen windeieren legt.

Voor de purist is het beter zelf de plaatselijke kruiden te plukken en te bereiden, doordat dit vers bereid is, zijn alle stoffen nog in de juiste hoeveelheid aanwezig.

Voor wie is kruidengeneeskunde

 

Kruidengeneeskunde is voor iedereen die, natuurlijke ondersteuning, wil tijdens de “mindere perioden" van gezondheid. Voor u die op holistische wijze naar de eigen gezondheid kijkt, en die bereid is concessies te doen om gezond(er) door het leven te gaan.

Waarom kruidengeneeskunde

 

Bij kruidengeneeskunde worden de kruiden in het geheel gebruikt en niet alleen de werkzame (chemisch vervaardigde) bestanddelen, aangevuld met vulstoffen, smaakmakers, glansmiddelen e.d. Wanneer u alleen maar een pilletje tegen het ongemak zoekt, is kruidengeneeskunde niets voor u. Kruidengeneeskunde is een holistische vorm van genezen en zowel het lichaam als de geest  wordt bij het genezingsproces betrokken. De oorzaak van de ziekte en de factoren die de ziekte ondersteunen moeten daarnaast ook aangepakt worden.

Kaart
E-mail
Info