Moder Maas Natuurgeneeskunde

kracht uit de natuur

Wat is Hypnose- coaching en hoe werkt het?

Hypnose is niet hetgeen op tv te zien is, maar wat is het dan wel? Hypnose is even afstand nemen van het denken, en gewoon in trance gaan.

Een wel bekend voorbeeld hiervan, u wilt ergens naar toe, en rijd op de automatische piloot, ineens komt u tot de ontdekking dat u bijna op uw werk bent, terwijl u heel ergens anders naar toe wilde.

Of dat u al op uw bestemming bent en niet meer weet hoe u daar eigenlijk bent gekomen.

Veel gehoorde veronderstellingen over hypnose zijn:

  • Misschien laten ze mij wel allemaal gekken dingen doen.
  •  Nee, tijdens Hypnose doet u niets dat tegen uw persoon indruist, u komt dan zelf direct uit de trance.
  • Misschien kom ik er wel helemaal niet meer uit, en blijf ik erin zitten.
  • Nee, u komt altijd uit de trance op het moment dat u dit wilt.
  • Misschien ben ik daarna niet meer mezelf.
  • Nee, dit is met Hypnose niet mogelijk, u kunt wel een betere versie van uzelf worden door belemmerende overtuigingen te transformeren.

Wat is hypnose dan wel en wat doet het?

Via Hypnose kan de hypnotiseur (alleen met volledige medewerking van de cliënt) rechtstreeks het onderbewustzijn benaderen, en daar werken aan overtuigingen die lang geleden gevormd zijn, maar allang niet meer van toepassing zijn.

Het verhaal van de olifant is hier een mooi voorbeeld van, het gaat als volgt

Een jong olifantje wordt met een dik en sterk touw aan een flinke boom vastgebonden, natuurlijk doet het wat het kan om los te komen, maar het is nog te jong en heeft nog niet die mogelijkheden die het later heeft als het groot is. Het olifantje probeert het keer op keer totdat het uiteindelijk accepteert dat het zijn ketenen niet kan verbreken. Vele jaren later, is een dun touw en een houten paaltje voldoende om een volwassen olifant op zijn plaats te houden, terwijl we allemaal weten dat het dier de kracht heeft bomen te ontwortelen en door het oerwoud te slepen.

Hoe is dit mogelijk?

De olifant is ervan overtuigd, door zijn ervaringen in zijn jeugd, dat hij niet los kan komen, ook niet als hij zijn uiterste best doet.

Zo gaat het ook een beetje met ons mensen, we leren in onze jeugd te accepteren dat we bepaalde dingen niet kunnen, of niet mogen (omdat we te jong zijn, of omdat onze omgeving ons dit verteld). Nadat we het meermaals hebben geprobeerd en hebben ervaren dat we het niet kunnen, of dat het niet geaccepteerd wordt door onze omgeving, accepteren we dat we het nooit zullen kunnen. Het gevolg is dat we het ook niet meer proberen.

Maar net als de olifant in het verhaal, zijn we inmiddels groter; sterker en slimmer geworden.

We hebben veel bijgeleerd en hebben onze gereedschapskist intussen goed gevuld.

Als Hypnose coach kan ik u helpen om beperkende overtuigingen in uw onderbewustzijn op te sporen en samen kunnen we deze transformeren tot helpende overtuigingen.

Hypnose is ook een zeer geschikt medium om trauma's te verwerken: Chronische ziekten en pijnklachten aan te pakken; te stoppen met roken; uw concentratie te verbeteren; het werkt goed tegen alle soorten angsten en fobieën; kortom er zijn teveel mogelijkheden om op te noemen. vaak is één behandeling van een uur al voldoende om verandering te bereiken, in een héél enkel geval als het probleem erg hardnekkig is kunnen 2 tot 4 behandelingen nodig zijn.


Kaart
E-mail
Info